12 idees (o més) per celebrar el Nadal amb els teus coworkers

Ara que arriba el Nadal comencen també les celebracions d’empresa, rebudes amb més o menys expectativa. Però, tot i que a les empreses tradicionals són habituals els tòpics de cada any —l’obligació de sopar amb gent que ni et va ni et ve, de riure els acudits del “jefe”, de mirar de no beure massa o no tenir assegut al costat al qui beu massa… —, als espais de coworking el Nadal es viu de forma diferent.

Potser pel tipus de perfil, per la cultura corporativa que acompanya l’espai de coworking o perquè les activitats solen ser diferents i originals, celebrar el Nadal no se sent com una obligació, sinó com una celebració de debò, un moment per passar-nos-ho bé i relacionar-nos de forma més distesa amb els nostres coworkers.

Per això, i per què sabem que els coworkers sempre estan buscant formes noves, originals i divertides de fer les coses, us hem fet una llista amb dotze idees o més per celebrar el Nadal al vostre espai.

Si us ve de gust menjar i beure…

 1. Els clàssics no moren. Reinventeu el tradicional sopar de Nadal: trieu un lloc diferent, com un sopar a les fosques, un restaurant exòtic o un de temàtic… Be different, my friend!
 2. Feeling good. Els càterings a peu dret al mateix espai són ideals en coworking nous o amb noves incorporacions, us ajudaran a trobar-vos més a gust en l’espai i a relacionar-vos.
 3. Avui cuinem tots! Una opció molt original: cadascú porta un plat, i entre tots s’encarreguen de les begudes. Fins i tot es pot donar un premi al millor cuiner o cuinera!
 4. Fem un tast… del que sigui. Des del sempre ben rebut tast de vins i formatges, fins a una de cerveses o una barra de mojitos o llaminadures.

Si a més us ve de gust fer coses…

 1. Anem d’excursió. Ja sigui passar el dia visitant alguna ciutat propera, passejant per la platja (ben abrigats) o visitant algun lloc emblemàtic.
 2. Fem un room escape? Els jocs de room escape són divertits, i us ajudaran a descobrir habilitats i facetes desconegudes dels vostres coworkers.
 3. Reading is sexy. Cada persona porta un llibre embolicat, nou o de segona mà, i els intercanvieu. El més divertit és endevinar qui ha portat cada llibre!
 4. Som solidaris. Aprofitar el sopar de Nadal per col·laborar amb alguna entitat benèfica, ja sigui fent donacions per a una ONG, recollint joguines per a nens o material per a refugis d’animals… S’adiu molt amb l’esperit i la cultura del coworking.

Si us voleu divertir…

 1. Let’s play! Una marató de jocs de taula amb diferents equips i jocs per riure tots plegats una estona.
 2. Peli i crispetes. Una movie session, si pot ser d’una pel·lícula relacionada amb el que feu. Després es comenta la pel·lícula mentre feu unes cerveses.
 3. De festa grossa. Si us agrada celebrar el Nadal sense estar-vos de res, podeu fer una festa temàtica, una de disfresses, una gimkama, una classe de ball…
 4. Creativitat al poder. Un concurs o exposició de dibuixos o de fotografies sobre el mateix espai, sobre la feina, o simplement lliures… Us ajudaran a conèixer millor els vostres coworkers i a despertar la creativitat de tot l’equip.

I per acabar, un consell més de business: si sou una empresa, aprofiteu aquestes dates per fer una reunió anual de resultats, on es presenti a l’equip com ha anat l’any i què s’espera per al proper. Al cap i a la fi, res ens uneix tant a nivell professional com posar en comú uns objectius.

Bones festes!

Comparteix 12 idees (o més) per celebrar el Nadal amb els teus coworkers en: