6 idees per concentrar-te a l’espai de coworking

Els espais de coworking són ideals per crear sinergies i establir relacions de col·laboració amb altres professionals. Però també té un costat fosc: les constants interrupcions que ens poden fer perdre la concentració.

És força habitual que altres coworkers ens vinguin de forma regular a comentar o preguntar alguna cosa. I encara que les interrupcions no siguin intencionades, al coworking sempre hi ha un cert moviment, gent que passa, que parla per telèfon…

D’entrada semblen interrupcions inofensives, breus, que no ens treuen massa temps. Però no és així. Una interrupció, per més breu que sigui, fa que triguem quinze minuts o més a reprendre la concentració en el mateix punt on estàvem. Això té un impacte directe sobre la nostra productivitat. Si les interrupcions són constants o regulars, poden provocar irritabilitat, estrès i maldecaps. Per tant, el cost és molt més elevat que no el minut de temps que ens han robat.

Com podem millorar la concentració al nostre espai de treball? Aquí teniu algunes idees.

Acordeu unes normes per a tothom

El millor per evitar les distraccions és que tothom sigui conscient del cost que suposen. Podeu establir unes hores al dia en què la gent pot anar a parlar amb altres coworkers, i que durant la resta del dia les comunicacions es facin per email, o simplement demanar que les coses no urgents o les preguntes es facin per email, i no anat a demanar-les a la taula del costat.

Utilitza «indicadors d’aïllament

Si necessites concentrar-te durant unes hores determinades o uns dies perquè tens un projecte o una tasca amb què no avances, fes-ho saber de forma més o menys directa: posa’t uns auriculars ben visibles, un cartell a la taula on demanis que no t’interrompin, o directament un email demanant tranquil·litat i aïllament fins a una hora determinada.

Evita el soroll de fons (o de prop)

Hi ha auriculars especials que aïllen completament del soroll ambiental o de fons. Si hi ha persones que parlen constantment per telèfon o estàs molt a prop del xiulet constant de la fotocopiadora, són la solució perfecta.

Escolta música

D’entrada, uns auriculars tenen un efecte dissuasiu, ens costa més interrompre una persona que escolta música o les notícies que no pas una que «no està fent res» tret de teclejar i mirar la pantalla de l’ordinador. A més, a YouTube hi ha canals de música per millorar la concentració.

Aïlla’t durant una estona

Per a moments concrets, pot ser bona idea buscar un lloc on amagar-nos durant unes hores, com una sala de reunions o un racó poc transitat. No és la solució ideal per a la feina del dia a dia, però sí per a moments de crisi o pics de feina.

Tu ets el teu pitjor enemic

Sovint no ens concentrem perquè nosaltres mateixos ens distraiem: amaga el mòbil i tanca l’email. Twitter i els mems de gats poden esperar a l’hora del cafè o fins arribar a casa. 😉

Us ha estat útil? Si coneixeu alguna altra tècnica o truc per concentrar-vos quan esteu envoltats de gent, compartiu-lo amb nosaltres!

Comparteix 6 idees per concentrar-te a l’espai de coworking en: