Les 14 millors plantes per a un espai de coworking

Espais de coworking n’hi ha de moltes menes i maneres: funcionals, de disseny, amplis, petits, moderns, acollidors… Però, com se sol dir, el diable està en els detalls. I un espai sense plantes és un espai fred. Per més que hi posem colors, quadres i llums, són les plantes el que realment donarà vida al nostre lloc de treball.

Tot plegat molt resumit, hi ha força estudis que mostren l’impacte positiu de les plantes als llocs de treball, a banda de filtrar l’aire milloren la productivitat i redueixen l’estrès. L’exemple de Second Home Lisboa és paradigmàtic en aquest sentit: un coworking amb més de 1000 plantes, que es defineix com un «espai de treball i benestar».

Tanmateix, com ja se sap, les plantes no són per a tothom. Hi ha persones que les fan créixer només mirant-se-les, i n’hi ha que amb prou feines aconsegueixen mantenir vives les plantes de plàstic.

Què cal tenir en compte a l’hora de triar les plantes per al coworking?

Abans de triar qualsevol planta, val la pena que ens plantegem algunes coses ràpides:

  • La quantitat de llum que rebran les plantes: tenim finestres amb llum natural?, hi estaran a prop les plantes?
  • Si les plantes estaran en espais interiors o exteriors (perquè tenim un pati, terrasseta, balcó…).
  • Qui se n’ocuparà? Encara que sigui una feina compartida, la meva recomanació és que identifiquem la persona o persones a qui se li donen bé, i li demanem que se’n faci càrrec (a canvi, la resta de l’equip la pot convidar a uns cafès ;)).

Les 14 millors plantes per a un espai de coworking

Un cop tenim resoltes la llum, l’espai i la dedicació, podem triar les plantes. Aquí us fem una selecció de les plantes més resistents que podeu trobar per al vostre espai.

Aspidistra

És una planta molt resistent, de fulla ampla i verda. És ideal per a llocs amb poca llum, com banys i racons foscos. No cal que la reguis massa.

Ficus

El Ficus longifolia és el més resistent als ambients secs, un bonic arbret de fulla llarga que pot arribar als tres metres d’alçada. Li agrada la llum, però no el sol directe.

Pota d’elefant

Una planta de forma molt curiosa, anomenada així pel seu tronc de base ampla. De fulles primes, necessita poca aigua.

Cròton

Planta d’interior amb una preciosa gama de colors: vermell, verd, taronja, groc… Necessita molta llum i reg moderat.

Ciques

La Cycas revoluta és una preciosa palmera que necessita molta llum, si pot ser sol directe, i un ambient càlid. Per la resta, és molt resistent.

Heura

Els exemplars petits són ideals per a interiors. Necessiten poca llum i molta humitat. Aguanten bé les temperatures baixes.

Sansevièria

Molt resistent, s’adapta bé a qualsevol espai. Llum o ombra, poc reg… No cal fer-li massa cas, es cuida pràcticament sola.

Clavellina d’aire

No necessita massa per sobreviure, és perfecta per posar a sobre d’una taula. Només necessita aigua pulveritzada de tant en tant.

Falgueres

Són ideals per a espais humits i amb poca llum. Poden ser una decoració ideal per al bany, i queden molt maques penjant.

Potos

Una clàssica planta de decoració de fulla verda i ampla. Necessita poc reg. Li agraden els ambients secs, sense llum directa i amb temperatures moderades.

Clívia

Una planta amb una bonica flor taronja, però prou resistent. Necessita llum i calidesa, però no sol directe. Reg moderat.

Aloe Vera

Més enllà de les virtuts medicinals, és una planta molt resistent. Pot estar a l’exterior o a un interior càlid i amb llum.

Cactus

Els clàssics de la resistència, n’hi ha de moltíssimes varietats, formes i colors. Rega’ls poc, i no els posis sota llum solar directa.

Suculentes

Petites plantes que acumulen molta aigua, ideals per a espais interiors i càlids. S’hi poden fer composicions molt originals.

 

Qualsevol d’aquestes plantes, o encara millor una combinació, quedaran perfectes a qualsevol espai de coworking. Són plantes resistents, que només necessiten unes atencions bàsiques de tant en tant. I recorda, els arbres i les plantes s’acaben assemblant a les persones que hi conviuen. Fes que llueixin! 😉

Comparteix Les 14 millors plantes per a un espai de coworking en: