Sobreviure en un coworking: Guia per a introvertits

Els espais de coworking són, per definició, llocs on col·laborar, participar i fer networking amb altres professionals. Però també poden ser llocs que aclaparin les persones més aviat tímides o introvertides, especialment si és el primer cop que treballen en un coworking o són noves a l’espai. Es troben que la resta de coworkers ja tenen la seva rutina, i les seves relacions i grups habituals.

Tanmateix, per a les persones introvertides el fet de treballar en un coworking pot ser beneficiós, ja que les oportunitats de socialitzar que ofereix tenen un impacte molt positiu en els sentiments de soledat o aïllament que poden arribar a sentir en altres entorns.

Però, sigui quin sigui l’ambient i el lloc, per a una persona introvertida no sol ser mai fàcil establir relacions personals o professionals. En aquest article us dono alguns consells per sobreviure en un espai de coworking —i, ja que hi sou, treure-li el màxim profit!—, si és el vostre cas.

A tenir en compte…

  • Les persones dels espais de coworking solen ser obertes i amistoses. Si tens això present et farà més fàcil parlar-hi i relacionar-t’hi.
  • No cal que participis a tot el primer dia (formacions, dinars, xerrades…). Una integració progressiva sol ser molt més fàcil.
  • Pensa que en un coworking hi ha moltes i molt diverses persones. De segur que hi trobes aquelles amb qui encaixis millor i et trobis més còmode.

Consells per sobreviure al coworking

1. Comença a poc a poc

Si ets una persona introvertida, mira d’apropar-te a una sola persona per començar, en comptes d’intentar establir conversa amb un grup gran. Aquí tens dues opcions: triar una persona que sigui introvertida com tu, o triar-ne una d’extravertida. En el primer cas, et serà més fàcil parlar-hi, però corres el risc de limitar les teves relacions i no t’ajudarà massa a integrar-te amb la resta de gent. En el segon, tot i que d’entrada et pot semblar més complicat, serà una excel·lent porta d’entrada a la resta de coworkers.

2. Planteja-t’ho com un repte

El fet de sortir de la nostra zona de confort no sol ser fàcil. Però, per a una persona introvertida que treballa en un coworking, relacionar-se amb altres coworkers no consisteix només en millorar les relacions personals —que sempre va bé—, sinó que implica potenciar les relacions professionals, ser més productius, crear sinergies que ens beneficiïn… És a dir, és un valor afegit per a la nostra feina. Així, si t’ho planteges com un repte, amb tasques específiques i terminis, et serà més fàcil assolir el teu objectiu.

3. Troba el teu equilibri

Necessites el teu espai i la teva intimitat. Això no canviarà pel fet d’estar en un espai de coworking. A més, sovint calen concentració i silenci per ser més productius i fer la nostra feina. En aquests moments, uns cascos per escoltar música o anar-te’n a una sala tancada a treballar poden ser recursos útils. Però mira de trobar l’equilibri entre relacionar-te i integrar-te, i alhora no pressionar-te massa. Les relacions no han de ser un motiu d’angoixa.

En resum, les persones introvertides poden encaixar perfectament en un espai de coworking, només han de trobar les tècniques i espais que les facin sentir-se còmodes, i fer un petit esforç extra per relacionar-se i integrar-se. Si és el teu cas, comença per acostar-te a la màquina de cafè, inicia converses al blog o xarxes socials de l’espai, si en té, o simplement sincera’t amb algun coworker i explica que ets introvertit i et costa iniciar converses. Res millor que una mica d’ajuda per començar!

Comparteix Sobreviure en un coworking: Guia per a introvertits en: