5 formes de donar les gràcies als teus coworkers

Les relacions entre persones són la pedra angular d’un coworking. N’establim amb els coworkers per treballar junts a projectes, per crear sinergies, per fer networking, i perquè amb bones relacions, amb relacions cordials i amables, tot plegat es fa més fàcil.

L’amabilitat facilita la feina, el dia a dia, però també ens fa sentir millor. Per això moltes empreses comencen a prioritzar la qualitat personal per sobre de les titulacions, o a potenciar l’humor a la feina.

Tenint en compte això, donar les gràcies als teus coworkers quan t’ajuden no és només una qüestió de bona educació, sinó que reforça les relacions personals i professionals, i ajuda a construir un ambient positiu i de companyonia a la feina.

Però no sempre és fàcil donar les gràcies, o a vegades sembla que amb una simple paraula no n’hi ha prou. Com podem donar les gràcies de forma efectiva?

1. L’agraïment específic

Un «gràcies per la teva ajuda» està bé, però si especifiquem el motiu de l’agraïment, si treballem el compliment, ja sigui de paraula o per email, tindrà molt més impacte. Per exemple, «Manel, moltes gràcies per ajudar-me amb la presentació d’ahir. Sé que també vas molt de cap, i agraeixo l’esforç que vas fer per trobar una estona. No ho hagués pogut fer sense tu!». Molt millor, no?

2. L’agraïment públic

A banda d’agrair-ho a la persona, si considerem que l’esforç que ha fet per ajudar-nos ho demana, ho podem dir en una reunió amb la resta de coworkers, en un email al nostre cap… En qualsevol cas, es tracta de reconèixer públicament la contribució de la persona en un determinat projecte o tasca. Una bona forma de fer-ho és fer-li una recomanació a LinkedIn.

3. L’agraïment detallista

Compra-li unes galetes o xocolata, i deixa-li a sobre de la taula amb una nota d’agraïment. Sembla molt tradicional, però és molt efectiu. La persona valorarà no només l’agraïment, sinó l’esforç i el temps. Si coneixes la persona, pots personalitzar el detall: un punt de llibre per al lector irreductible, un bloc de post-its per al fan de l’organització, una tassa per a l’amant del cafè…

4. L’agraïment compartit

Una molt bona forma de mostrar agraïment és compartir uns moments amb la persona. Convida-la a un cafè, a esmorzar, a dinar… El que consideris més adient. A més de donar-li les gràcies, us servirà per enfortir la relació i conèixer-vos millor.

5. L’agraïment útil

Ep! No vull dir que la resta no ho siguin, sinó que una forma d’agrair a una persona la seva ajuda és, al nostre torn, mirar de ser-li útils en algun moment. Per exemple, fent-li aquella feina que sabem que li desagrada, que li pot facilitar el dia a dia o estalviar-li temps, o simplement estant atents per ajudar-la quan sapiguem que ho necessita, sense esperar que ho demani.

Un dels pitjors errors que podem cometre és donar l’agraïment per sobreentès, és a dir, no dir res perquè pensem que la persona ja sap que ho agraïm. O no fer-ho perquè pensem que forma part de la seva feina o de la seva manera de ser, i que no cal donar-li més importància. Greu error. Agraïm l’ajuda, l’esforç i el temps que ens dedica cada persona.

Comparteix 5 formes de donar les gràcies als teus coworkers en: