9 elements clau a l’hora de seleccionar un espai de coworking

Triar un espai de coworking és una decisió emocionant, ja sigui perquè comencem un nou projecte o una nova aventura professional, o simplement perquè ens traslladem per ampliar el negoci o millorar les condicions de l’entorn. Però també hi ha la part d’indecisió, de buscar i remenar, de dubtar sobre què és més important —la ubicació, el preu, el color de les parets, el cafè…—.

Pot ser que fins i tot el futur del nostre negoci depengui d’una bona elecció de l’espai, que hi puguem trobar altres empreses per establir-hi sinergies i créixer, i que fem una bona impressió als nostres clients.

Vaja, que no és com buscar pis per viure-hi, però gairebé…

En aquest article comparteixo els elements que em semblen bàsics a l’hora de fer la preselecció d’un espai de coworking. Per a una valoració posterior en profunditat, et recomano la check-list amb 30 preguntes per fer al teu espai de coworking.

Ubicació

En quina zona es troba? És una zona amb un cert encant o funcional? La distància fins on es troben els principals clients i proveïdors també és important, així com als serveis bàsics.

Transport

Especialment si el coworking no es troba en una zona cèntrica, cal veure’n les opcions de transport des de diferents punts dels voltants. Seran fàcils i àgils els desplaçaments? Podrem aparcar bé?

Imatge

La imatge de l’espai en si (l’edifici) i de l’entorn (barri) condicionen la percepció que tenen de nosaltres els clients i proveïdors, i ens ajudarà a generar confiança (o no).

Serveis

Et recomano fer una llista dels serveis bàsics que necessites, abans que deixar-te portar pels que t’ofereixin els espais: necessites fotocopiadora en 3D, recepcionista trilingüe o 24 sales de reunions?

Coworkers

Pregunta quina mena d’empreses hi ha: sector, mida, si són start-ups o consolidades… Serà més fàcil encaixar si són empreses afins o complementàries a tu.

Tecnologia

La infraestructura tecnològica sol ser important en aquests tipus d’espais. Consulta les condicions i els proveïdors d’internet i telefonia.

Seguretat

Les mesures de seguretat de l’espai han de ser suficients: alarma, tipus de portes i finestres, accessos controlats… Què té?

Horaris

Un punt important i que sovint no es té en compte. Hi podràs treballar quan vulguis, tant a primeríssima hora com nits i caps de setmana?

Preu

Com valorem si el preu és car o barat, a banda de si el podem pagar o no? Hem de tenir en compte no només les necessitats actuals, sinó unes perspectives de creixement realistes a mig termini.

Un cop hagis fet la preselecció, visita els espais que pensis que et poden encaixar, parla amb les persones que hi treballen (no només amb les que t’estan ensenyant l’espai) i fes-hi un cafè si pots. Sovint una bona (o mala) sensació et poden dir molt més que qualsevol llista.

Comparteix 9 elements clau a l’hora de seleccionar un espai de coworking en: