Els 11 millors llocs per treballar a distància

Des del naixement del coworking a la dècada dels 90 han sorgit més de 1400 espais a tot el món, en 102 països i 787 ciutats. Molts espais, oi?

He parlat en altres posts sobre els beneficis de treballar en un coworking. Però, què passa quan hem de viatjar o ens hem de desplaçar a una altra ciutat per reunions i tenim espais morts entre una i altra, per posar-ne algun exemple? Per no esmentar quan cal dedicar hores a treballar durant les vacances, la maledicció de tots els que ens estimem la nostra feina.

Qualsevol observador una mica atent haurà vist a les grans ciutats o als llocs d’estiueig una persona arrossegant un portàtil, un bolígraf i un bloc de notes amunt i avall, buscant amb la mirada perduda un lloc tranquil i amb Wi-Fi per instal·lar-s’hi. Les cafeteries sempre són una bona opció, si no estan plenes. I si ho estan, aquí teniu onze idees de llocs des dels quals podeu treballar quan us trobeu voltant pel món.

 1. Biblioteques públiques: llocs tranquils i silenciosos, ideals per concentrar-se. Sol ser necessari tenir el carnet de la biblioteca o de la xarxa municipal de biblioteques per accedir a la Wi-Fi.
 2. Hotels: ja sigui a la terrassa o a la cafeteria, a molts hotels no cal que hi estigueu allotjats per accedir a aquests espais. Ara que ve el bon temps, una terrassa amb vistes és una molt bona opció!
 3. Museus: molts tenen espais oberts i cafeteries tranquil·les des d’on podeu treballar. A més, sempre podeu fer una volta pel museu per inspirar-vos i desconnectar una estona.
 4. Centres comercials: una opció més sorollosa, però molts centres comercials solen tenir espais de descans, un bon ventall de cafeteries i bars, i fins i tot terrasses o jardins.
 5. Les eternes cafeteries, els bars i els pubs. No podien faltar a la llista. Un truc: busqueu a Google Maps cafeteria wifi, i trobareu les més properes a vosaltres. I els pubs que obren al matí solen estar força tranquils a aquelles hores.valleswork_coworking_llocs_treballar
 6. Campus universitaris: ja sigui a la cafeteria, a la biblioteca, a la gespa o a les zones d’estudi, solen ser llocs espaiosos i tranquils. I no patiu, si no passeu per un estudiant més, passareu per un professor perdut ;).
 7. Llibreries: moltes tenen cafeteries i espais de treball pensats per a freelances solitaris, com la Llibreria Laie o la llibreria-cafeteria Babèlia Books & Coffee, a Barcelona.
 8. Centres culturals: com l’espai Born a Barcelona, solen tenir espais de descans, cafeteries i/o jardins on podreu passar una bona estona.
 9. Els clàssics: on hi hagi un McDonald’s o un Starbucks, hi trobareu algú treballant amb un portàtil i una hamburguesa o un cafè a mitges al costat.
 10. Parcs i platges: espais amples, lluminosos i (relativament) tranquils segons el moment. L’únic hàndicap que tenen és la Wi-Fi, però sempre podeu treballar en local, tirar de dades o cercar la Wi-Fi d’un bar proper i demanar-hi un cafè per aconseguir-ne el password.
 11. La casa d’un amic. Teniu algun amic de confiança que visqui a prop? Doncs podeu demanar-li que us hi deixi passar una estona. Però només si hi teniu molta confiança i necessiteu molta concentració, no n’abuseu!

Si a la llista no en trobeu cap que us faci el pes, exploreu la zona, de segur que trobareu algun lloc tranquil i amb Wi-Fi per instal·lar-hi la vostra oficina durant unes hores. I compartiu-lo amb nosaltres als comentaris! 😉

Comparteix Els 11 millors llocs per treballar a distància en: