Els cactus són més feliços en un espai de coworking

Fa poc em vaig trobar uns coneguts que s’han traslladat tot just fa un any a un espai de coworking. Quan els vaig preguntar com els anava, com s’hi estaven adaptant, em va sorprendre el primer comentari: «Ara ja no se’ns moren els cactus!».

Resulta que ara els seus cactus estan més feliços, i ho agraeixen no morint-se cada dos o tres mesos. Però ells també ho estan: ara es poden preocupar més dels cactus, ja que altres problemes que tenien abans han desaparegut. Estan més tranquils, més relaxats, més còmodes en el nou espai… I això es nota. Les tensions s’esvaeixen i la feina flueix.

Si som més feliços, som més productius. Però, què té un espai de coworking que influeixi tant en com ens sentim?

Què influeix en el nostre benestar dins d’un espai de coworking?

En primer lloc, els espais de coworking estan pensats ex professo perquè els treballadors s’hi sentin còmodes: la temperatura, la llum, els espais amplis i diàfans, els colors de les parets i la resta d’elements afavoreixen la concentració, la relaxació i el treball confortable.

El més habitual és que l’espai ja t’aporti tot això, però a més hi ha alguns consells que pots tenir en compte perquè el teu lloc al coworking sigui encara més agradable:

 • Escolta música instrumental de ritme suau: els auriculars t’ajudaran a concentrar-te i aquest tipus de música potencia la creativitat.
 • Mantén el teu lloc ordenat i net.
 • Tingues un punt de llum per a tu sol, a banda de la il·luminació general.
 • Posa-hi alguna planta. Els cactus sempre són una bona opció si no et sols recordar de regar-les.

cactus_coworking_valleswork-ok

Les dades de la productivitat al coworking

Tot això de la productivitat i el coworking… És veritat? És una impressió sense fonament? És una moda? Doncs les xifres parlen per si mateixes a l’estudi del 2015 GCUC/Emergent Research Coworking Survey, sobre les persones que treballen en un espai de coworking:

 • El 89% de persones manifesten que se senten més felices.
 • El 83% diuen que se senten menys soles.
 • El 78% comenten que el coworking les ajuda a mantenir-se sanes.

Però a més de millorar l’estat emocional, l’estudi revela beneficis professionals:

 • El 82% comenta que el coworking ha incrementat la seva xarxa de contactes professionals.
 • El 80% compta amb altres membres del coworking per demanar-los consell o ajuda.
 • El 67% manifesta que el coworking ha potenciat el seu èxit professional.

I si tot això més un bon cafè no ens fa més productius, què ens en farà? Doncs aquí tens algunes idees…

5 idees per ser més productiu en un espai de coworking

A banda del benestar que ens aporten els espais de coworking, que ja ens beneficia molt a nivell tant laboral com personal, els companys de Hive Coworking ens donen cinc idees per aprofitar al màxim aquest entorn.

 1. Fixa objectius per evitar distraccions. Si tens clar el que vols fer al llarg del dia, evitaràs que tasques menys importants t’impedeixin fer allò programat.
 2. Planifica el teu dia en funció de com et sentis. Per exemple, si al final del dia sols estar cansat i irritable, planifica les tasques més difícils al matí i deixa per a última hora les més gratificants.
 3. Millora l’autocontrol. L’ambient d’un coworking convida a vegades a xerrar, compartir, distreure’s… Sovint cal un cert autocontrol per centrar-te en allò que realment toca fer.
 4. Fes descansos regulars. Els microdescansos són molt útils, t’ajuden a ser més productiu quan t’hi tornes a posar. La tècnica “Promodoro” recomana 25 minuts de treball i 5 minuts de descans. Durant els 25 minuts t’has de concentrar exclusivament en la tasca, i en els 5 minuts de descans pots relaxar-te i interactuar amb els teus coworkers.
 5. Fes-te teu l’espai. L’espai de treball “perfecte” és el que es fa cadascú a la seva mida, el que respon no només a les seves necessitats sinó a la seva personalitat i estil.

Ens agrada pensar que, al final, els espais de coworking són espais de creixement tant personal com professional. I pel que sembla les dades ens donen la raó!

Comparteix Els cactus són més feliços en un espai de coworking en: