Organitzant el teu espai de coworking: què necessites?

Per fi tens el teu lloc a l’espai de coworking. Pots començar a instal·lar-t’hi, a portar les teves coses… El teu repte ara és trobar l’equilibri entre un espai funcional —necessites organitzar-te en menys espai que a una empresa tradicional— i que alhora reflecteixi la teva personalitat o la del teu negoci —perquè t’hi trobis a gust i per diferenciar-te de la resta de coworkers—.

Si tens experiència en treballar a espais de coworking segurament ja ho tens tot controlat (i fins i tot ens pots donar algun consell als comentaris J). Però si no saps per on començar a organitzar les teves coses ni què necessites, aquesta llista de consells et pot ser útil.

Comoditat abans que res

Potser la tria dels mobles no depèn de tu, però en el cas que sí ho sigui, escull mobles còmodes i de qualitat. Per començar, mira que la cadira sigui ergonòmica. Pensa en les hores que t’hi passaràs! Una bona opció és posar-hi un coixí lumbar.

La taula ha de ser prou ampla perquè hi puguis treballar amb comoditat. Sovint les empreses que treballen en espais de coworking fan servir portàtils, però no és motiu perquè el lloc de treball sigui petit. Has de tenir prou espai per a la resta de coses que necessitis: papers, portallapis, calendari… Al cap i a la fi, la teva taula és la teva oficina.

Saps ja a quina alçada col·locar la pantalla o la cadira?

En aquest enllaç trobaràs informació

Ordre i neteja a l’abast de tothom (i teu)

Tant si són espais comuns com si es tracta de la teva taula, l’ordre i la neteja són importants per a tu i per als teus coworkers. Papers de rebuig a sobre de la taula o a terra, taques de cafè pertot arreu, restes de l’esmorzar… Potser la neteja no sigui cosa teva, però sí que ho és no embrutar més del necessari.

I encara que no estigui brut, el desendreçament també molesta.

Idea! Una caixa de fusta o de cartró et pot servir per tenir recollides les petites coses que normalment tens a sobre de la taula, i a més et serveix com a element decoratiu.

Be best friends amb la tecnologia

A més de ser cool, la tecnologia també és molt pràctica. Els wireless t’estalviaran embulls de cables a sobre i a sota de la taula: cables que no arriben, cables que s’enreden, cables que no saps on van a parar o d’on surten…I t’aniran molt bé si l’espai va just d’endolls i connexions de xarxa.

Això sense esmentar la de paper que pots estalviar. Algunes idees: post-its digitals (no et faran nosa a sobre de la taula ni els perdràs), Evernote per a notes i llistes de tasques, Google Calendar (com a calendari i com a agenda) i Dropbox o Drive per emmagatzemar arxius i evitar tenir-los impresos i acumulant pols.

No facis soroll, no escoltis soroll

El soroll és un dels principals inconvenients en un espai de coworking, tot i que a l’hora de la veritat mai no són tan sorollosos com la gent es pensa. Malgrat això, hi ha moments en què necessites més concentració o eliminar totalment aquella remor de fons. Per això és bo tenir sempre a mà uns auriculars aïllants, ja sigui per escoltar música, o simplement per aïllar-te de l’entorn.

Les trucades telefòniques mereixen un capítol a banda, però de moment et recomanem que almenys un dels telèfons que tinguis al teu abast sigui sense cables. D’aquesta manera podràs fer trucades “delicades” o confidencials, o simplement parlar amb calma des d’un lloc amb més intimitat.

Coworking_VallesWork_RuidoFondo

L’eterna lluita pel termòstat

En els espais de coworking s’intenta mantenir sempre una temperatura agradable per a tothom i d’acord amb la temperatura exterior. Però si ets una persona molt fredolica o molt calorosa, pensa-hi a l’hora de triar el teu vestuari. En el primer cas, és bo tenir una jaqueta sempre a mà a la feina. En el segon, els ventiladors de sobretaula t’aniran genials a l’estiu, i n’hi ha que funcionen amb USB.

I ja que parlem de calor, parlem de llum. La il·luminació afecta, i molt, a la productivitat, a l’estat d’ànim i a la salut en general, especialment a la vista. Encara que la il·luminació general no dependrà de tu, et recomanem que facis servir un llum de sobretaula amb bombetes de llum natural si la il·luminació comuna és insuficient.

Fes teu el teu espai

Has pensat de quin color triaràs els teus complements de sobretaula? Potser han de ser els corporatius, però potser no, i pots alegrar l’espai amb detalls taronges, vermells, verds…

Una planta sempre és una bona idea per decorar l’espai. Quina triaries? Els cactus poden semblar massa vistos, però n’hi ha de molt curiosos!

Si ets més tradicional, pots optar per una foto, i si no saps quina triar-ne, tens els marcs digitals que et permetran rememorar totes les vacances passades.

Coworking_VallesWork_CactusOficina

Esperem que aquestes idees t’hagin estat útils, i pensa que cap fórmula serà tan bona com la teva pròpia per trobar l’equilibri entre funcionalitat i personalització al teu lloc de coworking.

Comparteix Organitzant el teu espai de coworking: què necessites? en: