Per a qui és un espai de coworking?

Malgrat que el concepte de coworking està cada cop més estès al nostre país, encara hi ha la creença que aquest tipus d’espais és només per a freelances solitaris. Res més lluny de la realitat.

Nosaltres defensem la idea que els espais de coworking són per a tothom. Per a qualsevol persona o equip que vulgui compartir un espai i crear sinergies amb altres empreses o col·laboradors. Podríem dir que el fet d’encaixar en un coworking depèn més de la cultura corporativa i de treball que no de la mida de l’empresa.

Doncs no, la mida no importa

Tant si ets un freelance com una microempresa o una pime, una start-up o un emprenedor que contracta treballadors, tens cabuda a l’espai.

De fet, la majoria de membres dels espais de coworking són equips d’entre tres i sis persones que busquen establir sinergies amb professionals independents o amb altres empreses.

Darrerament, hi ha grans empreses que estan començant a experimentar amb els espais de coworking, desplaçant-hi part dels seus equips per enriquir-ne el know-how i les metodologies de treball.

A què et dediques?

El sector de l’empresa tampoc no és determinant, però sí que pot influir a l’hora d’encaixar en un espai. Un dels objectius dels espais és crear sinergies i oportunitats professionals, per tant és recomanable buscar un espai de coworking on la teva activitat encaixi de forma natural.

Per exemple, hi ha coworkings especialitzats en empreses de base tecnològica, d’altres molt enfocats a àrees creatives o de disseny, coworkings d’empreses de serveis transversals com gestories o bufets d’advocats…

Per sort, cada cop hi ha més centres de coworking, així que és fàcil trobar el que més et faci el pes. I si no, tampoc no cal preocupar-se, els coworkings són oberts i integradors per naturalesa, així que també pots triar per proximitat o per afinitat a la resta de membres.

Segons un estudi de Comunidad Coworking, durant el 2016 els sectors més registrats als espais de coworking van ser:

  • Comunicació, Periodisme: 11,5%
  • Disseny, Creativitat, Producció: 9,3%
  • Advocats, Assessors jurídics: 7,6%
  • Online: 7,4%
  • Arquitectura, Interiorisme: 7%

Això suma el 42,8% del total, vol dir que hi ha un 57,2% d’assortit de sectors entre els quals segurament hi ha altres empreses o professionals com tu, si no estàs a dalt.

En resum, si vols ser coworker, pots ser coworker. I per si encara tens dubtes, et recomanem aquests articles:

Comparteix Per a qui és un espai de coworking? en: